Bestanden delen

Je kunt op drie manieren bestanden delen: vanuit je klantenkaarten, vanuit je communicatie module en vanuit je bestanden module. We lopen ze 1 voor 1 door.

Vanuit je klantenkaart

Direct een bestand sturen naar 1 klant? Dat kan vanuit je klantenkaart. Open de kaart van de klant die je een bestand wilt sturen. Vervolgens klik je op 'Nieuw' en 'Bericht versturen'.

De berichteditor wordt geopend, waarin de ontvanger al staat gevuld.

Je kunt nu het onderwerp vullen, een bericht invoegen en linksonder een bijlage toevoegen. Klik hiervoor op de paperclip.

Daarnaast kun je om feedback vragen, om akkoord vragen of een bestand digitaal laten ondertekenen. Klik hiervoor op de balk naast 'Soort reactie'. Bij digitaal ondertekenen is het toevoegen van een bestand verplicht én dien je voor de klant een telefoonnummer toegevoegd te hebben. Is dit niet het geval, dan wordt daarvan een melding getoond. Meer over wat digitaal tekenen precies inhoudt, vind je in het bijbehorende artikel.

Bestand sturen vanuit je communicatie module

Vanuit je communicatie module werkt het vrijwel hetzelfde, alleen is de klant nog niet bekend. Ga naar je communicatie module en klik op 'Nieuw bericht'. Kies voor 'Bericht'.

De berichteditor wordt geopend, waarin de ontvanger nog niet is gevuld.

Vul het onderwerp, het bericht en ditmaal ook de ontvanger in. Ook hier kun je om feedback of akkoord vragen, of een bestand digitaal laten ondertekenen.

Bestand versturen vanuit de bestanden module

Staat het betreffende bestand al in je bestanden module? Dan kun je het makkelijk daar versturen. Navigeer via het menu naar je bestanden module.

Ga vervolgens met de muis op het gewenste bestand staan. Er verschijnen nu rechts een aantal iconen. Een daarvan is een papier met een pijltje.

Als je hierop klikt wordt een nieuw bericht geopend, waar het bestand al is toegevoegd als bijlage.

Meerdere bestanden toevoegen? Vink links de bestanden aan die je nodig hebt. Vervolgens verschijnen dezelfde iconen links boven in de lijst.

Vervolgens vul je ook hier de ontvanger, het onderwerp, de soort reactie en het bericht in.

Alles ingevuld? Klik op 'Versturen' en je klant ontvangt het bestand in zijn klantenportaal. Tegelijk wordt er een e-mailnotificatie verzonden om je klant een seintje te geven dat er een nieuw bericht in zijn portaal staat.

Nog niet gestart met Client-Cloud?

Stel je binnen 10 minuten je eigen professionele klantenportaal samen via onze configurator.