Bestandsverzoek sturen

Bestanden nodig van je klant? Met een bestandsverzoek stuur je een 'boodschappenlijstje'.

Het verzenden van een bestandsverzoek werkt soortgelijk aan het versturen van een tekstbericht. Ga naar je klantenkaart of je communicatiemodule en klik op de button 'Nieuw (bericht)' en kies 'Bestandsverzoek'.

Je kiest een ontvanger, vult het onderwerp in, en schrijft het bericht dat bij het bestandsverzoek verzonden dient te worden. Desgewenst voeg je labels toe.

De volgende stap is het aangeven welke bestanden je graag wenst te ontvangen. Typ hiervoor de naam van het bestand in het veld naast 'Bestandsverzoek'. Let op: de naam van het bestand die je hier ingeeft, is ook hoe het bestand dadelijk in je mediabank wordt opgeslagen. Het is daarom aan te raden om de naam van de klant erbij te zetten.

Als je alle bestanden hebt ingevoerd die je wenst te ontvangen, kun je eventueel een deadline instellen. De klant krijgt dan vlak vóór de deadline nog een reminder, mochten het bestandsverzoek nog niet beantwoord zijn.

Alles ingevuld? Klik dan op versturen om het bestandsverzoek naar het portaal van je klant te verzenden. Je klant krijgt vervolgens een e-mailnotificatie dat er een nieuw bericht klaar staat.