Een nieuwsbericht versturen

Navigeer naar je relatiebeheer module en klik op de knop 'Nieuw'. Selecteer volgens 'Nieuwsbericht'.

Je komt vervolgens in een keuzemenu terecht waar je de indeling van je nieuwsbericht kunt kiezen.

Kies het template dat je wilt gebruiken. Voor het voorbeeld gebruiken wij een template met alle soorten elementen (tekst, ofbeelding, button). Je komt nu terecht in de editor, waarin je jouw nieuwsbrief gaat vormgeven.

Tijd om creatief aan de slag te gaan! Vul de titel in en voeg de tekst van je nieuwsbrief toe. Je ziet nu in de telefoon aan de rechterkant een voorbeeld verschijnen, van hoe de nieuwsbrief eruit komt te zien.

In dit voorbeeld hebben we ook ruimte voor een afbeelding. Deze selecteer je vanaf je computer, vervolgens klik je op uploaden.

Tenslotte kun je een button toevoegen (mits aanwezig in de gekozen opzet). Kies hiervoor een tekst die weergegeven wordt en een link waar je klanten naartoe wilt verwijzen.

Nieuwsbrief naar wens opgesteld? Klik dan op 'Volgende' om de ontvangers te selecteren. Je kunt hier alle klanten kiezen, of een selectie maken van specifieke personen.

Iedereen geselecteerd die je de nieuwsbrief wilt versturen? Dan is het tijd om te verzenden!

Client-Cloud gaat nu voor je aan de slag om een rapportage voor je bij te houden. Er wordt inzichtelijk gemaakt wie de nieuwsbrief heeft ontvangen, wie deze heeft gelezen en wie op de link heeft geklikt. Hieronder een voorbeeld van de nieuwsbrief die we net hebben verzonden.

Zo weet je bijvoorbeeld of belangrijke personen de nieuwsbrief niet hebben geopend, en kun je ze indien nodig nog een berichtje nasturen.