Een snelkoppeling maken op je smartphone

Wanneer je Client-Cloud gebruik is het handig om een snelkoppeling op je telefoon te installeren. Je hebt dan in het vervolg in 1 tik op het scherm toegang tot je portaal.

Hoe je een snelkoppeling aanmaakt is afhankelijk van het merk van je toestel.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

• Open de app die je gebruikt voor je internet. Standaard staat Safari op je iPhone, maar ook Chrome of Google wordt vaak gebruikt.
  • Ga naar https://portal.oiio.nl
  • Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.
  • Tik op Zet op beginscherm.
  • U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.
  • Tik op Voeg toe.

Je beheerportaal staat nu tussen je andere apps.

Website op Startscherm Android-toestel zetten

• Open de browser Chrome.
  • Ga naar https://portal.oiio.nl
  • Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes .
  • Tik op Toevoegen aan startscherm.
  • Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.
  • Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Je beheerportaal staat nu tussen je andere apps.