Een vragenlijst aanmaken

In een paar minuten tijd bouw je jouw vragenlijst op uit verschillende soorten vragen.

Voor het versturen van een vragenlijst selecteer je in het menu de relatiebeheer module. Klik vervolgens op het tabblad van de vragenlijsten.

Vervolgens staan er een aantal voorbeeldtemplates voor je klaar. Je kunt ervoor kiezen deze naar wens aan te passen. Liever zelf aan de slag? Klik dan op 'Nieuw' en 'Vragenlijst'.

Begin met invullen van de titel van je vragenlijst en klik op 'Voeg toe'. Vervolgens verschijnt een veld voor iets meer uitleg. Je klant krijgt deze allebei te zien zodra hij start met de vragenlijst. Klik ook hier op 'Voeg toe' zodra je tevreden bent met de tekst.

Dan is het tijd voor het belangrijkste onderdeel: het toevoegen van de vragen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten vraagstellingen:

• Open invoer
  • Meerkeuze
  • Enkelkeuze
  • Schuifbalk
  • Datum

Open invoer

Een open invoer is een tekstvak waarin een uitgebreid antwoord gegeven kan worden, bijvoorbeeld voor het vragen om feedback.

Meerkeuze

Gebruik een meerkeuzevraag als een of meerdere keuzes aangevinkt mogen worden.

Enkelkeuze

Is er slechts 1 antwoord mogelijk, zoals ja of nee? Kies dan voor een enkelkeuze vraag.

Schuifbalk

Met een schuifbalk kan de klant het antwoord schuiven op een schaal die je zelf instelt. In het geval van een klanttevredenheidsonderzoek kan dit bijvoorbeeld zijn 'Welk rapportcijfer geef je onze dienstverlening, op een schaal van 1 tot 10?'.

Datum

Deze spreekt voor zich, wanneer je een datum als antwoord wilt ontvangen, zoals bijvoorbeeld een geboortedatum, kies je deze vraagsoort.

Vervolgens kun je zoveel vragen toevoegen als gewenst.

Klaar met invoeren? Er zijn meerdere manieren om een vragenlijst te versturen. Die bespreken we in het artikel 'Een vragenlijst versturen'.

Afbeeldingen

Zowel bij enkelkeuze vragen als meerkeuzevragen kun je een kleine afbeelding per antwoord toevoegen, om de keuzes te verduidelijken.