Instellingen videogesprek

Om een videogesprek direct goed te starten is het belangrijk dat beide partijen de toestemmingen van de camera en microfoon goed ingesteld hebben.

Hoe dat werkt is afhankelijk van de computer en/of browser die gebruikt wordt.

Via Chrome

1. Open Chrome Chrome.
  2. Ga naar een site die gebruik wil maken van je microfoon en camera.
  3. Kies Toestaan of Blokkeren als daarom wordt gevraagd.
    • Toegestane sites: Sites kunnen beginnen met opnemen als je op de site bent. Als je een ander Chrome-tabblad of een andere app gebruikt, kan een site geen opname starten.
    • Geblokkeerde sites: Sommige sites werken niet als je ze blokkeert. Je kunt dan in dit geval niet meedoen aan een videogesprek.

Heb je al eerder aangegeven dat de microfoon en/of camera niet gebruikt

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  4. Klik op Camera of Microfoon.
    • Schakel Vragen vóór toegang in of uit.
    • Loop je geblokkeerde en toegestane sites na.
    • Bestaande uitzonderingen of rechten verwijderen: klik rechts van de site op Verwijderen Verwijderen .
    • Een site toestaan die je al hebt geblokkeerd: selecteer onder 'Geblokkeerd' de naam van de site en wijzig de rechten voor de camera of microfoon in 'Toestaan'.

Via Safari of Chrome op iPhone

1. Tik in Instellingen  op 'Privacy'.

2. Tik op 'Camera' en/of 'Microfoon'.

3. Zorg dat het schuifbalkje op groen staat voor de app waarmee je wilt videobellen, zoals Safari of Chrome.

Via Microsoft Edge

U kunt uw camera en microfoon gebruiken voor websites in Microsoft Edge. Zelfs wanneer uw camera en microfoon zijn ingeschakeld voor Microsoft Edge, moet u nog steeds afzonderlijke websites toestemming geven voordat deze uw camera en microfoon kunnen gebruiken. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar een website die uw microfoon en/of camera wil gebruiken.

2. Als een dialoogvenster wordt weergegeven waarin wordt gevraagd of u de website toestemming wilt geven om uw camera of microfoon te gebruiken, selecteert u Eenmaal toestaan of Altijd toestaan, of sluit u het dialoogvenster om de toegang te blokkeren.

In Safari op Mac:

De actieve website aanpassen

1. Kies in de app Safari op de Mac 'Safari' > 'Instellingen voor deze website'.

Het dialoogvenster dat nu verschijnt bevat opties waarmee je kunt bepalen hoe je de huidige website bekijkt, waaronder het gebruik van de Reader en het inschakelen van materiaalblokkeringen.
  2. Kies de gewenste opties voor de website (de opties verschillen per website):

• Camera: Hiermee geef je op of de website toegang krijgt tot je camera.
    • Microfoon: Hiermee geef je op of de website toegang krijgt tot je microfoon

Internet Explorer van Windows

Internet Explorer wordt door Windows niet langer ondersteund. Voor Client-Cloud betekent dit dat tijdens het videobellen de camera niet zal werken zodra de video afspraak wordt geopend in deze browser. Het is daarom ook aan te raden om een andere browser te gebruiken. Ziet uw klant geen beeld? Stel dan de controle vraag welke browser gebruikt wordt.