Klanten automatisch importeren

Meerdere klanten in een keer toevoegen? Dat kan met onze importeer assistent.

Je vindt de importeer assistent bij je contacten, onder de knop 'Relatie aanmaken'.

Vervolgens kom je in het scherm waarin je een Excel template kunt downloaden en je relatiebestand kan uploaden.

Is het de eerste keer dat je relaties importeert? Download dan het Excel bestand waar je de relatielijst in kan zetten. Het is belangrijk dat je deze gebruikt en de eerste rij van het document ongewijzigd laat. Die bevat namelijk de exacte opzet waarmee Client-Cloud de gegevens kan uitlezen.

Zodra je de lijst hebt gevuld kun je deze uploaden in de importeer assistent. Je krijgt dan direct te zien of alles goed gevuld is en waar eventueel velden gecorrigeerd dienen te worden.

Klik op Importeren & uitnodigen om de klanten direct een uitnodiging te versturen, of op Importeren als je bijvoorbeeld nog extra informatie wilt toevoegen voordat ze toegang krijgen. Je ziet de klanten nu terug in je contactenlijst.