Klantenkaart inrichten met je eigen relatievelden

Jouw CRM module past zich aan jou aan. Dat betekent dat je zelf bepaalt welke gegevens terugkomen in je klantenkaarten. Dat bepaal je aan de hand van relatievelden.

Om je relatievelden te beheren en je klantenkaart vorm te geven ga je naar je instellingen en selecteer je 'Relatievelden beheren'.

We maken onderscheid tussen particulieren en zakelijke klanten. Per soort zie je links de klantenkaart en rechts een lijst met velden. Een aantal velden zoals de naam en het e-mailadres zijn verplicht en daardoor niet te wijzigen.

Verder ben je vrij om de volgorde te wijzigen, velden te verwijderen die je niet nodig hebt, of nieuwe velden toe te voegen. Voor dat laatste geven we je bij 'Voor-gedefinieerde velden' al een aantal mogelijke voorbeelden. Staat je gewenste veld er niet bij? Klik dan op het menu waar nu 'Voorgedefinieerde velden' staat en selecteer 'Aangepaste velden'.

Kies vervolgens het soort veld dat het beste past bij de gegevens die je erin gaat vullen. Bijvoorbeeld een invulveld met meerdere regels voor notities, of een datumveld voor een jubileum. Voor elk veld kun je aangeven of deze verplicht is of niet. Daarnaast kun je titels toevoegen, om zo gegevens overzichtelijk te structureren.

Om velden te wijzigen, plaats je je muis op het veld dat je wilt wijzigen en klik je op het potloodje.

In dit voorbeeld wijzigen we de relatievelden. Het veld wordt donkerder en de inhoud kan worden aangepast. Je kunt ervoor kiezen om een lijst te maken waarbij je meerdere antwoorden kunt aanvinken maken. Of je maakt meerdere velden aan waar je maximaal 1 veld mag aanvinken.

Het wijzigen van de klantenkaart is uniek voor jou en je bedrijf. Een goede aanvliegroute is om te bepalen welke gegevens voor jouw situatie belangrijk zijn en ze een voor een toe te voegen. Vervolgens groepeer je de gegevens die bij elkaar horen en voeg je titels aan de groep toe. Zo blijft je klantenkaart overzichtelijk en vind je snel de gegevens die je zoekt.